Hoe kun je tickets kopen voor Champions League wedstrijden?

Hoe kun je tickets kopen voor Champions League wedstrijden?

Laatst bijgewerkt: 5 september 2024

De naam van de Champions League is niet voor niets gekozen. Het is ongetwijfeld het belangrijkste toernooi voor Europese voetbalclubs en er gaan miljoenen euro’s om in de wedstrijden. Het spreekt voor zich dat het dan ook niet mogelijk is om de kaarten voor de wedstrijden op iedere straathoek te kopen. Tenminste, dan hebben we het over geldige tickets en betrouwbare verkopers. Want er zijn helaas ook fraudeurs bij die een slaatje willen slaan uit fans die, soms tegen elke prijs, hun favoriete voetbalclub willen zien spelen. In dit artikel geven we je tips waar je veilig en betrouwbaar tickets voor de Champions League kunt kopen en waar je nog meer op kunt letten zodat je zeker weet dat je een onvergetelijke wedstrijd tegemoet kunt zien.


Helaas zijn de prijzen voor de tickets vaak vrij hoog en is het ook niet altijd makkelijk om ze te verkrijgen. Zo waren de Champions League kaarten voor thuisduels van PSV in Eindhoven voor het najaar in 2018 al uitverkocht in slechts één uur. Dit leidt natuurlijk tot teleurstelling bij veel fans die graag nog een wedstrijd hadden willen bijwonen. Gelukkig heeft de UEFA vaak nog een aantal kaarten die later verkocht mogen worden, maar het mag voor zich spreken dat je er altijd snel bij moet zijn. Hieronder bespreken we de beste aanbieders waar je Champions League kaarten kunt kopen. Daarin maken we onderscheid tussen betrouwbare aanbieders en minder betrouwbare aanbieders. Het is altijd aan te raden eerst te kijken bij officiële ticketverkopers, voordat je bij minder betrouwbare aanbieders gaat zoeken.


Betrouwbare aanbieders tickets Champions League

Let op dat betrouwbaar niet altijd goedkoop betekent. Hieronder beschrijven we drie betrouwbare verkopers, maar eigenlijk weet je alleen zeker dat je de originele prijs betaald, wanneer je kaarten koopt via de officiële website van de club, of bijvoorbeeld bij de UEFA wanneer het een finalewedstrijd betreft. Ondanks dat we ook enkele ticket doorverkopers bij de betrouwbare aanbieders hebben gezet, moet je toch goed kijken om welk bedrag het precies gaat, want niemand betaalt graag teveel voor een ticket. Ook is het niet altijd legaal om tickets op te kopen en vervolgens online te verkopen. Het kan dus zijn dat je bij een betrouwbare aanbieder een ticket koopt, maar dat de voetbalclub doorverkoop niet tolereert. Dan kan je tickets dus ongeldig verklaard worden en kom je het stadion niet in. Check dit dus altijd goed.


De clubwebsite

De beste optie is dan ook om de tickets direct te kopen bij de club zelf. Een voordeel hiervan is dat je alle informatie direct op de website weet te vinden en ook zeker weet dat de vermeldde informatie juist is. Daarnaast weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor je ticket. In het nieuwsoverzicht van de club kun je terugvinden wanneer de verkoop van Champions League tickets start. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je kaarten koopt via de club zelf. Als eerst geldt dat seizoenkaarthouders of leden van de vereniging voorrang krijgen voor het kopen van tickets. Daarbij worden eerst passe-partout kaarten verkocht, waarbij je dus in één keer kaarten voor meerdere wedstrijden moet aanschaffen. Dat zijn tickets voor de drie thuiswedstrijden die in de groepsfase worden gespeeld. Wanneer jij na deze verkoopronde tickets wilt aanschaffen, zal waarschijnlijk blijken dat een zeer groot deel van de kaarten al verkocht is. Soms wordt er ook een blinde verkoop gestart, wat een verkoopronde is voordat de loting heeft plaatsgevonden. Wil je dus alleen één wedstrijd bijwonen, is het een aanrader om je tickets aan te schaffen via een derde partij, bijvoorbeeld bij Viagogo. Let dan uiteraard wel even op de prijs die je voor de tickets moet betalen.

Kaarten aan de kassa kopen

Is er een wedstrijd in een groot stadion, heb je soms ook nog kans om kaarten te kopen bij de kassa’s rondom het stadion zelf. Dit is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoe populair de wedstrijd is en of de club deze vorm van verkoop inderdaad aanbiedt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een clubkaart of seizoenkaart nodig hebt om op deze manier tickets te kopen, maar dat is niet altijd het geval. Check dit dus altijd even bij de club waarvan je de wedstrijd wilt bijwonen.


Via een doorverkoopsite

Veel bedrijven maken er een business van om champions league kaartjes door te verkopen. Vaak hanteren deze sites behoorlijke woekerprijzen en betaal je dus bijna altijd te veel voor je ticket. Zeker voor belangrijke, grote champions league wedstrijden zijn dergelijke websites vaak de enige plek waar je nog een kaartje kunt scoren zonder opgelicht te worden.Let ook even op of de tickets wel geldig zijn als ze doorverkocht zijn, omdat niet ieder evenement doorverkoop van tickets toestaat.

Viagogo

Viagogo is een overzichtelijke en professionele website die tickets verkoopt voor onder andere theatervoorstellingen, concerten en voetbalwedstrijden. Het principe van Viagogo is dat zij tickets opkopen en deze zelf voor een hogere prijs verkopen om geld te verdienen. Dat kan betekenen dat je de tickets koopt voor een prijs die nét iets hoger ligt dan de originele prijs, maar het kan ook zo zijn dat je een stuk meer betaalt omdat er veel vraag naar is. Een ticket voor Ajax – Real Madrid kost bijvoorbeeld in de normale verkoop een kleine €50,-. Met Viagogo is de goedkoopste prijs voor een ticket €350,-.

Hoe koop je tickets via Viagogo? Je kunt eenvoudig ‘Champions League’ intypen en je krijgt alle beschikbare tickets voor aanstaande wedstrijden. Vervolgens kun je meer informatie vinden, zoals onder andere over hoe snel de tickets gaan en hoeveel er nog beschikbaar zijn. Je kunt kiezen voor een bepaalde wedstrijd en vervolgens checkt de website of er nog tickets beschikbaar zijn. Afhankelijk van je groepssamenstelling bieden ze vervolgens de beste opties voor jou aan. Daarbij wordt een overzicht van het stadion gegeven en zie je in één oogopslag waar je voor welke prijs kunt zitten. Viagogo is een betrouwbare aanbieder van Champions League tickets, wat terug te zien is aan het partnerschap dat ze hebben met tientallen sportclubs. Daarnaast beschermen ze jou als consument  goed met diverse voorzorgsmaatregelen en beloven ze dat je de tickets ruim van tevoren in je bezit hebt. Je kunt bij Viagogo vrijwel alle tickets verkrijgen, voor zowel voorronde, groepsfase als het toernooi zelf.

StubHub

De website van StubHub werkt hetzelfde als Viagogo, dus ook zij kopen tickets op en verkopen deze voor een hogere prijs door. Let dus ook bij StubHub even op dat je niet teveel betaald voor je tickets omdat de prijzen regelmatig flink op kunnen lopen. Tickets zoeken bij Stubhub is eenvoudig en je kunt het aanbod bekijken door te zoeken naar Champions League tickets. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van de prijzen die gelden voor de nog beschikbare stoelen. Dit is ook eenvoudig terug te vinden op een kaart die aangeeft in welke zone of welk vak deze stoelen zich bevinden. StubHub biedt een 100% garantie, waardoor je altijd wordt gecompenseerd wanneer er ongeldige tickets aan je zijn verkocht. Ze proberen ook nog vervangende tickets te zoeken wanneer er een probleem blijk te zijn met je bestelling en ze geven je een volledige terugbetaling wanneer je evenement wordt geannuleerd en niet meer opnieuw wordt ingepland. Let ook bij StubHub op dat tickets niet altijd geldig zijn wanneer ze verkocht zijn via hun website.


Minder betrouwbare aanbieders

Helaas kun je ook minder geluk hebben als je tickets probeert te kopen bij andere aanbieders. Hieronder geven we twee voorbeelden waarbij je veel beter moet opletten bij de aanschaf om niet opgelicht te worden.

Marktplaats

Marktplaats is voor veel mensen dé plek om tweedehands spullen te kopen en verkopen. Gelukkig gaat dat veel vaker goed dan fout. Er zijn alleen wat verschillen in de spullen die je kunt kopen. Als je een nieuw kastje, bankstel of duur horloge koopt, maak je vaak een afspraak met de verkoper en bekijk je het product dat je wilt aanschaffen even zorgvuldig. Pas daarna ga je over tot betaling en neem je het mee naar huis. Champions League kaarten zijn vaak duurder dan een mooi tweedehands horloge, maar helaas kun je deze niet eenvoudig checken op geldigheid. Pas bij aankomst in het stadion kun je erachter komen dat je ticket ongeldig is. Dat is vervelend, maar al helemaal als je een voetbalreis hebt geboekt en het indrukwekkende stadion Santiago Bernabéu niet binnenkomt. Mocht je nou toch besluiten tot aankoop over te gaan via Marktplaats, zorg er dan voor dat je niet betaalt voordat je de tickets echt hebt gezien en ontvangen. Je kunt dit doen via het vrij nieuwe ‘eerlijk oversteken’ van Marktplaats, waarbij zij de betaling vasthouden totdat jij de tickets in huis hebt. Daarna wordt de verkoper pas uitbetaald.

Champions League op de zwarte markt

Als we het hebben over riskante en dure manieren om aan Champions League tickets te komen, dan staat de zwarte markt uiteraard bovenaan. Je kunt bijvoorbeeld zonder tickets naar het stadion afreizen in de hoop daar nog tickets te krijgen. Er zijn veel mensen die op deze manier nog tickets willen krijgen, maar waar veel vraag is, wordt ook een hoge prijs gevraagd. Kijk dan ook niet raar op als je meer dan het dubbele voor een ticket moet betalen. En zelfs dan weet je ook niet zeker of je wel een geldig tickets hebt gekocht. Het spreekt voor zich dat het een echte domper is als je 500 euro betaald hebt en nog steeds het stadion niet in mag omdat je tickets niet geldig is. Doe dit soort dingen dus alleen maar als je écht zeker weet dat je kunt checken of het ticket geldig is en je op geen enkele andere manier een ticket kunt verkrijgen. Maar vaak is het beter om je verlies te nemen en de wedstrijd over te slaan als je geen tickets hebt kunnen krijgen.


Champions League – voetbalreizen en pakketten

Wil je echt even zorgeloos een Champions League wedstrijd bijwonen, bijvoorbeeld tijdens een gezellig vriendenweekend in het buitenland? Dan is het mogelijk om pakketten te kopen waar tickets, verblijf en vervoer is inbegrepen. Een voorbeeld van zo’n aanbieder is voetbalreizen.com.

Bij deze aanbieder kun je bijvoorbeeld een wedstrijd in Spanje combineren met vlucht en verblijf. Je hoeft dan helemaal niets te regelen en alleen zorgen dat je op tijd op het vliegveld zit en weet bij welk hotel je moet inchecken. Een voordeel hiervan is dat je precies weet waar je aan toe bent en de totaalprijs van de reis eenvoudig kunt zien. Daarnaast bieden ze soms andere opties aan, zoals het bezoeken van meerdere wedstrijden. Want zeg nou zelf: als je in Barcelona bent voor een Champions League wedstrijd, kun je natuurlijk net zo goed nog even een andere wedstrijd meepikken en de onmiskenbare sfeer van het Spaanse voetbal ervaren.


Kaarten voor Champions League finale

Voor de kaarten van de finale geldt een iets andere aanpak. Voor iedere finale worden ca. 60% van de kaarten toegekend aan de twee spelende clubs en 30% wordt door de UEFA toegekend aan onder andere sponsoren en neutrale toeschouwers. De 60% die in het bezit is van de finalisten wordt voornamelijk verkocht aan seizoenkaarthouders en leden van de supportersvereniging. Voor de finale van de Champions League kun je ook kaarten kopen via de UEFA.

Vaak kun je je na de tweede week maart inschrijven voor een loting. Je kiest dan een prijscategorie waarbinnen je kans wilt maken op het kopen van kaarten. Dit gaat van duur (categorie 1) tot de goedkoopste (categorie 4), zodat je weet dat je de kaarten ook daadwerkelijk kunt betalen. Vervolgens krijg je na enkele weken een email met informatie of je bent uitgeloot om kaarten te kunnen kopen via UEFA. Let er wel op dat je alleen kaarten kunt kopen voor maximaal twee personen wanneer je uitgeloot bent. Je moet daarnaast beschikken over een creditcard, gratis account bij de UEFA en twee geldige paspoorten omdat de kaarten op naam worden gezet. De aankoop van de kaarten is onomkeerbaar zodra je de aanvraag volledig hebt ingediend, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat jij en je reisgezelschap zeker weten de wedstrijd kunnen bijwonen.


Weet waar je koopt

De aankoop voor je Champions League kaarten is beslist niet goedkoop, dus het kan geen kwaad om je nog wat extra tips te geven met betrekking tot de veilige aanschaf van tickets via kanalen als Marktplaats en Ticketswap. Hieronder enkele extra tips:

  • Stel vragen aan de verkopen over de tickets, bijvoorbeeld hoe hij eraan gekomen is en probeer uit te vinden of er iets niet lijkt te kloppen aan het verhaal.
  • Zoek op Google naar de naam, bankgegevens, het adres en telefoonnummer van de verkoper. Als er al klachten zijn over deze verkoper, kom je ze zo eenvoudig tegen.
  • Je kunt deze informatie ook opzoeken in het systeem van de landelijke politie. Die houden rapportages bij over internetoplichters waar bankrekeningen en telefoonnummers van (mogelijke) oplichters worden opgeslagen.
  • Stuur geen kopie van je paspoort of rijbewijs. Iemand kan hier gemakkelijk mee frauderen en in jouw naam producten kopen en daar vervolgens bijvoorbeeld niet voor betalen.

Wil je meer weten over het veilig kopen van je Champions League tickets? Bekijk dan even de website van Weet waar je koopt, zodat je zeker weet dat jij jouw voetbalhelden ook écht te zien krijgt tijdens één van de belangrijke wedstrijden van het jaar!



foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dagje uit Reizen

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Tripper
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag