Gerookte zalm, een moot tonijn of een paar kilo mosselen? Visliefhebbers weten vaak precies wat ze wel en niet lekker vinden. Maar de kwaliteit van het eten en het talent van de kok spelen net als de aankleding van het restaurant een grote rol in de beleving van het eten. Wie weleens droge zalm of smaakloze kabeljauw heeft gegeten weet precies waar we het over hebben. Om zo’n culinair drama in het vervolg te voorkomen, vertellen we je in dit artikel waar je de lekkerste vis van Amsterdam kunt vinden.
Mossel & Gin
Mossel & Gin ligt in het Westerpark en is een geweldig visrestaurant. Houd je van mosselen, dan is dit dé plek waar je moet zijn in Amsterdam. Dat is namelijk het voornaamste gerecht dat er wordt geserveerd in het restaurant. Wat vooral heel uniek is, zijn de drankjes die erbij worden geserveerd. Zoals de naam al verraad worden er diverse gin drankjes voor je bereid die – verrassend maar waar, goed aansluiten op de smaak van mosselen. Mossel & Gin is erg populair onder visliefhebbers, dus vergeet niet op tijd te reserveren.
Stork
Pesca ligt aan het IJ, waardoor je de sfeer van het visrestaurant nog beter ervaart. De opzet van het restaurant is groots en Amerikaans en heeft een industriële uitstraling gekregen. De viskaart van Pesca is redelijk uitgebreid en de gerechten worden als kleine kunstwerkjes geserveerd. Is het lekker weer? Reserveer dan een tafeltje op het terras. Met het prachtige uitzicht op het IJ, een lekker visgerecht en een bijpassend wijntje wordt het dan zeker weten een heerlijk diner.
The Seafood Bar
Wil je een unieke restaurantervaring beleven, dan is The Seafood Bar een uitstekende keus. Probeer dan vooral een plekje aan de bar te reserveren. Daar kun je namelijk de chefs aan het werk zien terwijl ze de vis aan het bereiden zijn. Je ziet dan meteen hoe vers de vis wel niet is en hoe hard ze hun best doen om de borden mooi op te maken voor je. Zo word je naast het heerlijke eten ook nog eens getrakteerd op een show. Houd je ervan om nieuwe dingen te proberen? The Seafood Bar heeft verschillende soorten via en schaaldieren. Je kunt hier dus gerust een aantal dingen proberen die je nooit eerder hebt gegeten.
Visbar Beet
Visbar Beet ligt in het Oosten van Amsterdam en heeft een breed concept opgezet. Je kunt er namelijk een visje bij de bar bestellen als je haast hebt, maar ook een tafel reserveren in het luxe ogende restaurant als je een hele avond rustig wilt dineren. Op die manier past een bezoek aan Visbar Beet altijd bij de rest van je plannen. Wat leuk is aan de menukaart van Beet, is dat je kleine gerechten kunt kiezen. De keuken zorgt er dan voor dat je de gerechten opgediend krijgt in de optimale volgorde om zo goed mogelijk van de smaak te kunnen genieten.
Pesca
Pesca ligt aan de Rozengracht in Amsterdam en is meer dan een bezoekje waard. Het is ook niet voor niets dat het restaurant zichzelf het ‘theater van vis’ noemt. Eten bij Pesca betekent dan ook niet dat je zomaar even aanschuift bij een tafeltje. Er is ook geen menu, omdat alles dagvers van de vismarkt wordt gehaald. Wanneer je naar Pesca komt, dan kun je zelf iets kiezen door over de eigen vismarkt van het restaurant te lopen. Je kiest dus zelf uit wat je precies wilt hebben. Leuk feitje: Pesca heeft zelf de Pesca foundation opgericht. Hiermee dragen ze bij aan duurzame visserij en een gezonde visstand. Een mooie gedachte tijdens het eten.
Vis aan de Schelde
Vis aan de Schelde ligt in Amsterdam-Zuid en is ongetwijfeld één van de beste visrestaurants in de stad. De gerechten zijn goed samengesteld en de interessante smaakcombinaties garanderen een unieke smaakbeleving. De menukaart van Vis aan de Schelde is lekker divers en je kunt ook vertrouwen op de ‘special’ van de chef. Heb je wat extra geld te besteden, dan kun je hier zelf een portie echte kaviaar bestellen. Hoewel je bij Vis in de schelde wel eventjes in de buidel moet tasten voor was extra geld, weet je wel zeker dat je hier voorzien wordt van de beste kwaliteit.
REM Eiland
Hoewel REM Eiland niet alleen vis serveert, heeft hij toch een plekje gekregen in de lijst. Het restaurant serveert namelijk geweldige visgerechten. Net als de gerechten, is ook de locatie bijzonder. Die bevindt zich namelijk op een platform dat ooit werd gebruikt door de piratenzender TV Noordzee. Je zit dus in een restaurant op palen, boven het water. Bijkomend voordeel is dat je hier dus ook heen kunt met mensen die niet van vis houden. Zo hoef je geen compromissen te sluiten, maar kan iedereen gewoon eten waar hij trek in heeft.
De Gouden Hoek
Vis café de Gouden Hoek ligt bij het Westerpark en is waarschijnlijk de meest voordelige locatie in Amsterdam om vis te eten. Je komt hier vooral voor een lekkere en snelle hap. Of dat nou een bakje kibbeling, garnalenkroket of de populaire fish&chips is maakt niet uit. De kwaliteit van het eten gaat hier boven alles. Verwacht dus geen luxe restaurant, maar gewoon een café met een grote verscheidenheid aan heerlijke visgerechten.
John Dory
John Dory is een prachtig restaurant in het centrum van Amsterdam. Je komt hier als je op zoek bent naar smaakvolle en unieke visgerechten, die met liefde worden bereid. Het restaurant zit in een oud pakhuispand uit 1680, waardoor het ook met de sfeer wel goed zit. Krijg je een gerechtje opgediend bij John Dory, dan ziet dat eruit als een waar kunstwerk. Hier eten betekent dat zowel je ogen als smaakpapillen niets tekortkomen. Wil je eten met iemand die geen vis eet? Geef dan bij reservering even door dat je een vleesgerecht wilt laten serveren. Op verzoek kunnen ze dan één of enkele vleesgerechten serveren. Dan kan iedereen iets lekkers kiezen.
The Chippy Amsterdam
The Chippy is een nieuw concept in Amsterdam, ontwikkeld door Justin Brown. Deze chef weet precies hoe hij de Engelse fish&chips traditie in stand moet houden, want alle Britten komen zijn kant op tijdens een bezoekje aan Amsterdam. Wil je authentieke fish&chips eten tijdens je bezoek aan Amsterdam? Bestel dan een heerlijke beer battered fish of grilled fish samen met een portie patat met een beetje zeezout. Dan proef je gelijk waarom deze traditie al tientallen jaren onderdeel is van de Britse cultuur.
Brut de Mer
Brut de Mer wordt geroemd om zijn fantastische gerechten met oesters. Wellicht komt dat omdat er een oesterman in het restaurant werkt, die jou precies kan vertellen welke soort voor jou het meest geschikt is en welke wijn het beste past bij dat gerecht. Omdat wijn en vis hand in hand gaan, mag ook de wijnkaart hier genoemd worden. Brut de Mer staat onder andere bekend om de verfijnde kwaliteit en uitstekende wijnsoorten. Het restaurant serveert een vast menu, maar wisselt iedere week met speciale gerechten. Zo weet je zeker dat je altijd iets kunt eten waar je trek in hebt. Zijn er vleesliefhebbers tussen het gezelschap? In dat geval serveert Brut de Mer een lekkere steak tartare met vlees van Alain Bernard.
Vis is lekker en ook nog heel erg gezond. Een bezoekje aan een visrestaurant kun je daarom ook nog eens heel eenvoudig verantwoorden. De restaurants in deze lijst worden door echte visliefhebbers geroemd om de fantastische kwaliteit en zijn soms zelfs bekend onder het internationale publiek. Ben jij er al eens geweest? Als je antwoord nee is, wordt het hoog tijd dat ook jij eens een tafeltje reserveert bij één van deze geweldige locaties. Wil je iemand verrassen met een diner in één van deze restaurants. Bekijk dan ons artikel met meer informatie hoe je een diner in een restaurant cadeau kunt geven.