Wat is de beste portemonnee voor je pasjes?

Wat is de beste portemonnee voor je pasjes?

Laatst bijgewerkt: 5 september 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe portemonnee voor je pasjes? In dit artikel leggen we uit waar je allemaal op moet letten als je een portemonnee uitkiest. Bovendien bespreken we wat het beste merk portemonnee is, en waar je deze aan kunt schaffen. En tot slot geven we uiteraard antwoord op de hoofdvraag: wat is de beste portemonnee voor je pasjes? 


Wat zijn de beste portemonnee merken?

Er zijn een heleboel verschillende aanbieders van portemonnees, maar wat ons betreft zijn Secrid en Safekeepers de beste aanbieders van het moment. Hieronder zullen we deze merken kort toelichten. Daarnaast benoemen we nog enkele andere opties.

Secrid cardprotector

Secrid is wat ons betreft het beste merk van het moment. Sinds 2009 verovert dit Nederlandse portemonnee merk de wereld. Met een Secrid portemonnee bescherm je jouw kaarten, geld én privacy. Alle portemonnees worden in Nederland geproduceerd, van hoogwaardig leer. Daarnaast zijn alle kaarthouders opgewassen tegen skimming en andere fraude. En… kers op de taart: Secrid portemonnees zijn een lust voor het oog!

Safekeepers

Safekeepers komt op een welverdiende tweede plaats. Ook zij realiseren zich maar al te goed dat onze gegevens steeds digitaler worden. Het is belangrijk om deze te beschermen, en niet alleen digitaal, maar ook fysiek. Bijvoorbeeld door middel van de juiste portemonnee. Safekeepers ontwikkelt dan ook slimme accessoires om jouw leven veiliger te maken. Dat resulteert in een fraai assortiment van veilige portemonnees voor je pasjes.

RFID cover van ANWB

Heb je slechts een of enkele pasjes die je graag wil beschermen? Dan kun je een RFID-cover kopen. Dit is een heel eenvoudig hoesje van €5,95 waarmee je jouw pasje beschermt tegen skimmers en andere frauduleuze types.

Andere merken portemonnees

Je kunt uiteraard ook een portemonnee van een ander merk kopen. Of desnoods een portemonnee zonder merk. Daar ben je natuurlijk vrij in. Bij het kopen van een gerenommeerd merk weet je zeker dat je een veilige portemonnee van goede kwaliteit koopt. Als je ervoor kiest om een merkloze portemonnee te kopen, dan raden we je aan om extra veel aandacht te besteden aan de facetten die we bespreken onder ‘Waar moet je op letten als je een portemonnee koopt?’.


Wat is de beste portemonnee voor je pasjes?

Wat ons betreft komen de portemonnees van Secrid het beste uit de test. Er is een portemonnee die er voor ons uitspringt, namelijk de aluminium Secrid. Dit is een pasjeshouder waar zes pasjes in passen. Je kunt ze heel gemakkelijk uit de portemonnee ‘wippen’. Bovendien past deze portemonnee gemakkelijk in je broekzak. Het is overigens niet gezegd dat deze portemonnee óók de beste keus is voor jou! Vergelijk het assortiment en trek je eigen conclusie.


Waar koop je Secrid wallets en cardholders?

Secrid is een Nederlands bedrijf met zo’n 5000 distributiepunten, wereldwijd. Overal ter wereld kun je deze populaire portemonnee kopen: van Zuid-Korea tot Spanje en van India tot Israël. Maar dat is voor jou niet zo relevant. Jij wil in Nederland een portemonnee aanschaffen. Wij kopen het liefst een portemonnee in de winkel. Dan kun je echt even voelen hoe het materiaal uitziet en hoe de portemonnee in de hand ligt. En – ook niet geheel onbelangrijk – of deze in je broekzak past. Daarom benoemen wij hieronder een aantal verkooppunten in Nederland:

Travelbags

Travelbags heeft filialen in Groningen, Zwolle en Hardenberg. Woon je niet in de buurt? Wees niet getreurd! Travelbags is tevens een gerenommeerde webshop. Ze specialiseren zich in het aanbieden van koffers, tassen en portemonnees. Ze hebben een ruim aanbod van bekende merken waaronder Secrid. Het assortiment is altijd up-to-date, met producten die voldoen aan de laatste trends. Wij zouden zeggen: ga eens langs in de winkel, of neem anders een kijkje in de webshop!

De Bijenkorf

De Bijenkorf heeft een gigantisch assortiment, ook op het gebied van portemonnees. Je vindt hier geen krakkemikkige pasjeshouders, maar alleen échte kwaliteit. Naast Secrid worden er in de Bijenkorf nog enkele andere goed merken verkocht. Op moment van schrijven heeft de Bijenkorf filialen in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Uiteraard heeft de Bijenkorf ook een webshop ter beschikking.

Brandfield

Brandfield is gespecialiseerd in accessoires zoals horloges, zonnebrillen, sieraden, tassen en portemonnees. De winkels zijn in Groningen, Breda, Eindhoven, Maastricht in Nijmegen. Woon je daar niet in de buurt? Een webshop is altijd ‘dichtbij’! In hun webshop biedt Brandfield maar liefst 16.000 verschillende items aan. Zowel van bekende merken, als van minder bekende merken. Je kunt hier dan ook heel veel Secrid modellen bekijken en bestellen.

Online verkooppunten

Uit bovenstaande alinea’s bleek al dat je de portemonnees van Secrid en van andere merken online kunt kopen. Niet alleen via gespecialiseerde webshops, maar ook via algemenere webshops zoals Bol.com. Als je al precies weet wat voor model en/of kleur portemonnee je wilt, kun je deze binnen een paar klikken bestellen. In dit scenario loont het overigens om prijzen te gaan vergelijken. De prijzen voor Secrid portemonnees komen redelijk overeen, maar een kleine aanbieding of ‘welkomstkorting’ kan toch nét een leuk, financieel verschil maken.


Waar moet je op letten bij de aanschaf voor een portemonnee (voor pasjes)?

In de toekomst staan alle pasjes misschien wel op onze telefoon en wordt een portemonnee overbodig. Maar die tijd is nog lang niet aangebroken! Voorlopig hebben we een cardhouder nodig voor – op z’n minst – onze OV-chipkaart, pinpas, creditcard en/of klantenpassen. En dat weten retailers maar al te goed. Het aanbod van portemonnees en cardholders is overweldigend te noemen. Maar wat is een goede portemonnee voor je pasjes? Waar moet je allemaal op letten? Hieronder beschrijven we de belangrijkste aspecten van een portemonnee.

Veiligheid

Het is verleidelijk om af te gaan op het uiterlijk van een portemonnee, terwijl veiligheid eigenlijk op 1 hoort te staan. Want een diepbruine, lederen portemonnee die goed in de hand ligt is niet vanzelfsprekend veilig te noemen. We zullen je uitleggen hoe het zit!

Jouw pasjes (bijvoorbeeld een creditcard of bankpas) zijn meestal voorzien van een RFID-chip. Dat staat voor Radio Frequency Identification. Deze kaarten zijn heel handig, want ze stellen je in staat om op afstand gegevens uit te wisselen. Bijvoorbeeld om in- en uit te checken bij het NS incheckpaaltje. Maar wat nou als jouw gegevens niet in de handen vallen van de NS, maar in die van een hacker? Dat scenario is helemaal niet ondenkbaar. Als een fraudeur beschikt over de juiste apparatuur, kunnen jouw kaarten uitgelezen, gekopieerd en misbruikt worden. Met de juiste portemonnee voorkom je deze frauduleuze praktijken!

Een ander aspect ‘veiligheid’ is of de portemonnee waterdicht is. Want je pasjes kunnen wel degelijk beschadigen als ze met water in aanraking komen. Kies dus bij voorkeur een portemonnee die je goed kunt afsluiten, met een waterdichte afsluiting.

Tip: kies voor een veilige portemonnee die een RFID-beschermer heeft. Dit houdt het signaal tegen. Een andere term voor veilige portemonnees is een anti-skim pasjeshouder.

Formaat

Je kent vast wel een of meerdere vrouwen die een enorme portemonnee hebben (misschien ben je zelf wel een van hen). In deze grote portemonnee zitten niet alleen de broodnodige pasjes, maar ook minstens tien klantenkaarten, zestien bonnetjes, twee lipsticks en een handjevol kleingeld. Niets mis mee, maar heb je zo’n grote portemonnee echt nodig? Het tegenovergestelde komt ook voor. Mensen met een supercompacte kaarthouder. Past gemakkelijk in hun broekzak, voelen ze niets van! Maar dan moet je compromissen sluiten. Wat mag er in de portemonnee, en wat moet er thuis blijven liggen? Denk goed na hoeveel pasjes jij mee wilt nemen en neem deze wens mee in de keuze voor een portemonnee.

Tip: bekijk hoeveel pasjes er in een portemonnee passen. Controleer daarnaast of je pasjes kunt digitaliseren. Er zijn apps die sommige pasjes (zoals klantenkaarten) digitaal kunnen opslaan. Scheelt ruimte!

Prijs-kwaliteitverhouding (en stiekem ook ‘design’)

Het oog wil ook wat, logisch. Kijk dus zeker óók naar het design/ontwerp van een portemonnee. Maar liever niet als eerste, maar als laatste. Veiligheid en formaat staan voorop, en binnen die selectie kun je gerust een ontwerp/kleur naar keuze kiezen.

Daarnaast is het belangrijk om naar de prijs te kijken. Maar niet naar de prijs alleen. Wat krijg je voor die €24,95? Krijg je een portemonnee met een RFID-skimmer, van echt leer of van kunststof? Kan de portemonnee jarenlang mee gaan of valt ie in de winkel al bijna uit elkaar? Investeer in een goede portemonnee waar je lange tijd mee kan doen. Dat is uiteindelijk goedkoper dan dat je elke paar jaar een nieuwe portemonnee moet kopen.



foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Creditcard

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag