Wat is de goedkoopste simonly aanbieder?

Wat is de goedkoopste simonly aanbieder?

Laatst bijgewerkt: 5 september 2024

Telefoonabonnementen komen er in alle soorten en maten. Je kunt een sim-only abonnement bijvoorbeeld helemaal afstemmen op je eigen bel- en surfgedrag. Maar wat nou als je op zoek bent naar het allergoedkoopste sim-only abonnement? In dat geval kun je het best dit artikel lezen. Wij helpen je namelijk om het goedkoopste sim-only abonnement te vinden, we vertellen hoe je kunt besparen op je sim-only abonnement én we geven enkele tips waarmee je nóg goedkoper kunt bellen en internetten.


Waarom een sim-only abonnement?

Vaak kom je bij een sim-only toestel terecht omdat je geen keuze kunt maken uit de telefoons die worden aangeboden door de telecomproviders vanwege de prijs, het design of de specificaties. Maar er zijn meer redenen waarom je voor een sim-only abonnement kunt kiezen. Hieronder zetten we ze kort op een rijtje:

Je hebt nog een goede telefoon
Wanneer je een tweejarig abonnement hebt gehad, dan kan je telefoon het in sommige gevallen nog prima doen. Dan is het natuurlijk zonde om direct al een nieuwe telefoon aan te schaffen, vanwege de kosten die daarbij komen kijken. Veel beter is het om je maandelijkse lasten naar beneden te brengen door een sim-only abonnement af te sluiten.

Flexibiliteit
Wanneer je een sim-only abonnement afsluit, kun je precies de telefoon kiezen die je zelf wilt. Dat kan een duur nieuwe toestel zijn met een goedkoop sim-only abonnement, maar ook een eenvoudig toestel met duur sim-only abonnement. Deze combinaties zijn vaak niet te maken bij de internetprovider, waardoor je uitkomt bij een sim-only abonnement.

Geen BKR-registratie
De BKR registreert alle leningen die je hebt lopen, waarvan een telefoonabonnement mét telefoon onder valt. Vraag je vervolgens een hypotheek aan, kan dat bedrag een paar procent lager zijn dan zonder dat abonnement. Een sim-only abonnement wordt niet bij de BKR geregistreerd, wat het verschil kan maken tussen je droomhuis en een huis wat nét niet bevalt.

Maandelijks opzegbaar
Afhankelijk van je keuze kun je een sim-only abonnement maandelijks opzeggen. Dat betekent dat je altijd de prijzen van andere aanbieder kunt vergelijken om zo tot de beste aanbieding voor een sim-only abonnement te komen.


Wat is het goedkoopste sim-only abonnement?

Maar wat is op dit moment het goedkoopste sim-only abonnement? Dat hangt af van een aantal factoren. Afhankelijk van je keuze, zijn er enkele aanbieders die concurreren om de goedkoopste te zijn. De prijzen verschillen op basis van je keuze voor de volgende onderdelen:

Data.
Sinds de komst van mobiel internet is het steeds goedkoper om data te kopen bij een telefoonabonnement. Waar je 5 jaar geleden nog de hoofdprijs betaalde voor 1GB aan data bij je sim-only abonnement, gaan veel sim-only abonnementen inmiddels over de 10GB heen voor iets meer dan een tientje per maand. Toch zijn er nog veel verschillen onderling en zijn er inmiddels ook providers die onbeperkt mobiele data aanbieden.

Belminuten.
Het volgende zijn de belminuten. Mensen bellen steeds minder door de komst van Whatsapp bellen, Facetime, Skype en andere mediums. De kosten voor het kopen van belminuten worden dus ook steeds lager. Soms kun je al voor 4 euro per maand onbeperkt bellen, maar ook hier lopen de prijzen tussen providers uiteen.

Sms’en.
Waar je vroeger meerdere sms’jes per dag stuurde en ontving, krijg je ze nu hooguit nog binnen als je een pakketje besteld en het postorderbedrijf de aanvraag bevestigd. Daarom zijn sms’jes vrijwel gratis wanneer je een sim-only abonnement aanschaft.


Wat is de goedkoopste sim-only aanbieder?

Het hangt af van de bovenstaande factoren welke aanbieder écht het goedkoopst is. Maar om je toch alvast een zetje in de goede richting te geven, hier de drie aanbieders die vrijwel altijd het goedkoopst zijn.

Simpel

Het allergoedkoopste sim-only abonnement is op het moment van schrijven (2019) een bundel bij Simpel van 250 MB, 100 minuten/sms’jes, met een looptijd van twee jaar. De kosten hiervoor zijn 4,50 euro per maand. Daarnaast biedt Simpel ook nog een groot aantal andere voordelige opties. Ook daarmee komt simpel vaak als één van de goedkoopste aanbieders uit de bus. Wel heeft Simpel over het algemeen minder data te bieden dan de andere aanbieders. Ook heb je minder mogelijkheden om zelf het aantal belminuten in verhouding tot de hoeveelheid data te kiezen.

Youfone

Youfone houdt van stunten en op de website van de provider prijkt dan ook vaak een goede aanbieding van een sim-only abonnement. Deze aanbiedingen kunnen handig zijn omdat je hiermee een hoop geld kan besparen. Maar ook zonder aanbiedingen is Youfone vaak de goedkoopste. Daarbij is het een voordeel dat je voor een groot deel zelf een mix kunt maken tussen belminuten en MB’s.

Ben

Ook Ben is een sim-only aanbieder die met vrijwel alle abonnementen in de top 3 goedkoopste sim-only aanbieders staat. Bij Ben is het heel handig om je bundel maandelijks aan te passen als je een maandelijks opzegbaar abonnement hebt. Is er een goede aanbieding, dan log je even in en ben je de volgende maand naadloos voorzien van meer data, belminuten of een lagere prijs. Over het algemeen is vooral onbeperkt bellen goedkoop bij Ben. Handig is de mogelijkheid om zelf het aantal belminuten en de data los van elkaar te kiezen. Wel moet je op dit moment nog iets extra betalen voor 4G.


Hoe vind je het goedkoopste sim-only abonnement?


Vergelijken via internet

De beste manier om het goedkoopste sim-only abonnement te vinden is door een vergelijkingssite erbij te pakken. Hierin worden alle mogelijke opties meegewogen en kun je zelf aanpassen welke bundel je wilt vergelijken. Vervolgens worden alle mogelijke opties getoond en kun je een selectie maken op basis van je wensen. Gebruik bijvoorbeeld de vergelijker hierboven om te zien welk abonnement bij jouw budget en wensen past.

Vragen om korting

Als je een beetje lef hebt, pak je de telefoon op om je huidige telefoonprovider te benaderen. Als je al een tijdje klant bent, zijn ze wellicht geneigd om je een korting te geven op je maandelijkse kosten. Dat komt omdat het tegenwoordig steeds makkelijker is om te veranderen van sim-only abonnement. Er zijn overstapservices beschikbaar waardoor jij zelf vaak niets meer hoeft te doen en als je niet tevreden bent, ben je dus zo weer weg. Bel dus gewoon even op als je een betere aanbieding hebt gezien ergens, en kijk of jouw provider in staat is om dat te evenaren of overtreffen. Niet geschoten is altijd mis, je kunt altijd nog overstappen.

Aanbiedingen

Soms hebben mobiele providers een ‘verjaardag’ in de vorm van een 10-, 20- of 30-jarig bestaan. Vervolgens geven ze een tijdelijke korting van een paar dagen of weken. Op de betere vergelijkingswebsites worden deze aanbiedingen vaak wel getoond, maar lang niet altijd. Zorg er dus voor dat je speciale aanbiedingen in de gaten houdt. Je kunt dan vaak een sim-only abonnement krijgen met veel meer data, of gratis bellen voor een paar maanden. Op die manier kun je dan net iets goedkoper uit zijn dan bij de concurrent.


Hoe kun je besparen op je sim-only abonnement?

Er zijn ook enkele manieren hoe je nog meer kunt besparen op je sim-only abonnement dan alleen het uitzoeken van de goedkoopste aanbieder. De volgende tips helpen je om nóg meer geld te besparen op je maandelijkse kosten.

Goede inschatting maken

Als eerst is het belangrijk om een goede inschatting te maken van je verbruik. Je hebt er namelijk niets aan als je een internetbundel van 100 MB afneemt, maar wel van je data wilt streamen als je onderweg bent. Heb je al een abonnement? Log dan eens in bij je provider en kijk naar de historie van je verbruik. Grote kans dat je hiermee precies kunt zien wat je gemiddelde verbruik is.

Vrienden klant maken

Een tip die niet zo vaak gegeven wordt, maar wel de moeite waard kan zijn, is het aanbrengen van vrienden. Zijn er familieleden die een nieuwe provider zoeken, dan kun je soms enkele tientjes cadeau krijgen op je facturen. Neem bijvoorbeeld de provider Ben. Die had bij het twintig jarig bestaan een actie waarbij jij en een vriend allebei 20 euro per persoon zouden krijgen. Dat lijkt niet veel, maar het kan er nét voor zorgen dat dit abonnement op dat moment de goedkoopste op de markt is.

Maandelijks aanpassen

Een maandelijks aan te passen sim-only abonnement is altijd duurder dan de variant die je afsluit voor twee jaar. Maar die hogere maandelijkse kosten zijn het soms waard. Als eerst zit je niet vast aan een vaste looptijd als je uiteindelijk minder verbruikt dan verwacht en anders dus betaalt voor niets. Vervolgens heb je het voordeel dat GB’s en belminuten steeds goedkoper worden. Je kunt dus iedere twee of drie maanden even controleren of je de bundel kunt inwisselen tegen een abonnement met dezelfde prijs bij dezelfde provider, maar dan met meer GB’s. Of juist de prijs omlaag brengen, maar vervolgens nog steeds hetzelfde aantal GB’s en belminuten krijgen. Een maandelijks abonnement is ook een voordeel als je niet tevreden bent met de service van je provider en wil overstappen.


Nadelen van het goedkoopste sim-only abonnement.

Er kleven helaas ook een aantal mogelijke nadelen aan het aanschaffen van het goedkoopste sim-only abonnement. Hoewel iedere aanbieder mogelijk specifieke nadelen heeft die je kunt vinden in reviews, zijn dit de meest gehoorde klachten over goedkope sim-only abonnementen.

Slechte service

Een mobiele telefoonprovider moet ergens geld aan verdienen. Als jij slechts 5 euro per maand betaalt, kun je verwachten dat je ergens anders iets moet inleveren om die lage prijs te compenseren. Dat kan zijn in de service die wordt verleend. De helpdesk is onderbezet waardoor er lange wachttijden zijn, er wordt niet gereageerd op Social Media of bij klachten kun je nergens terecht. Lees dus altijd even reviews van de telecomprovider die het goedkoopste sim-only abonnement aanbiedt.

Over de bundel heen kost geld

Heb je een goedkoop sim-only abonnement, dan kan het voorkomen dat je veel geld betaalt wanneer je over je data- of bel limiet heen zit. Dit in tegenstelling tot de wat coulantere providers die dan alleen je internet vertragen, zodat je nog wel de hoognodige dingen gratis kunt opzoeken. Ben je geneigd om over je bundel heen te gaan, controleer dan altijd even de voorwaarden en de extra kosten die daarbij komen kijken.

4G is niet altijd inclusief

4G is tegenwoordig al de normaalste zaak van de wereld en zelfs 5G wordt wereldwijd uitgerold. Maar sommige providers verkopen toch nog steeds sim-only abonnementen waarbij je extra moet betalen voor 4G of Extra Snel 4G internet. Let hier goed op tijdens het vergelijken van providers, want deze één of twee euro per maand extra kunnen er net voor zorgen dat een andere provider goedkoper is.


Het is dus interessant om te kijken naar een goedkoop sim-only abonnement, maar het moet naast een goedkope prijs wel zorgen voor gebruiksgemak. Weet je toch niet zeker of je gaat voor een sim-only abonnement? Lees ook ons artikel over het vinden van een goedkoop telefoonabonnement. Ben je op zoek naar een goedkope telefoon omdat een losse telefoon vaak wel wat prijzig kan zijn? Bekijk hier de beste budget telefoons van 2019.


foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Elektronica

Suggestie insturen

Opmerkingen, verbeteringen of suggesties op dit artikel? We horen graag van je zodat we de inhoud van dit artikel nog beter kunnen maken. Vul het onderstaande formulier in:


Tip van onze redactie

Thuisverdiener
Copyright Dik.nl 2024 | DIK.NL geeft antwoord op je vraag