Als je je kast gaat opruimen, loopt eigenlijk iedereen tegen herkenbare situaties aan. Zo maak je vaak allerlei verschillende stapeltjes van je kleding. De net gekochte kleding kan weer opgeborgen worden, maar er is ook een bekende ‘misschien-stapel’ en de ‘ik trek dit nog aan met klussen-stapel’. Een jaar later ga je je kast weer opruimen en merk je vervolgens dat je al die kleding eigenlijk weer een jaar niet hebt aangehad. Tijd dus om je kast eens goed op te ruimen!
En wat is nou leuker dan je kleding een tweede leven te geven en er zelf nog een zakcentje aan over te houden ook? Gooi je kleding dus niet meteen in de prullenbak, want er zijn veel manieren om geld te krijgen voor je oude kleding. Goed voor het milieu en tegelijkertijd leuk voor je portemonnee. Natuurlijk kun je je oude kleding deponeren in de textielcontainer of aan de weg zetten in de rode textielzak, maar dan krijg je er geen vergoeding voor. Vind je dit zonde, en wil je toch geld verdienen aan je oude kleding lees dan snel verder. Hieronder lees je hoe je je oude kleding in kunt leveren voor geld.
TIP: Online enquetes invullen voor geld
Een alternatief om eenvoudig aan een extra zakcentje te komen is het online invullen van enquetes. Bij Thuisverdiener kun je eenvoudige vragenlijsten invoeren in ruil voor een leuke beloning. Bij Thuisverdiener verdien je tot wel 7€ per enquete. Bedrijven die deze vragenlijsten uitzetten betalen geld voor jouw mening. Door het delen van je mening spaar je punten die je kunt omzetten naar geld of cadeaukaarten.
Schrijf je gratis in bij Thuisverdiener.nl »
Gratis je tweedehands kleding verkopen bij TheNextCloset.com
Veilig je tweedehands kleren verkopen via internet? Verkoop je tweedehands kleding bij TheNextCloset.com Als verkoper maak je foto’s van je kledingstukken en verkoop je jouw kledingstukken direct via de website. De populairste website voor het verkopen van gebruikte kleding.
Oude kleding verkopen aan tweedehandswinkels
De makkelijkste manier om geld te verdienen aan je oude kleding is om deze te verkopen aan tweedehands winkels. De laatste jaren zijn tweedehandswinkels namelijk niet meer weg te denken uit het winkellandschap. Het is hartstikke normaal om tegenwoordig tweedehands kleding te dragen en het is zelfs een echte trend geworden. Tweedehands kleding is namelijk vaak uniek, waardoor het extra leuk is om een tweedehands item te scoren. Maar hoe werkt dat inleveren van oude kleding aan tweedehands winkels nou eigenlijk? De meeste winkels nemen niet zomaar al jouw afdankertjes aan. Jouw kleding zal dus ook aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, voordat het in de winkel belandt.
Voorwaarden voor kleding
Allereerst kun je niet met vieze of kapotte kleding aankomen. Alle kleding wordt gecheckt op vlekken, scheuren of slijtageplekken. Als jouw oude kleding er dus nog netjes en schoon uitziet, heb je veel meer kans dat tweedehandswinkels jouw kleding willen verkopen. Dit wil echter niet meteen zeggen dat jouw jurkje van drie jaar geleden dat je nooit hebt gedragen wordt aangenomen. Ook voor tweedehands kleding geldt namelijk dat de kleding wel aan bepaalde mode-eisen moet voldoen. De eigenaar van een tweedehands zaak weet vaak precies welke kleding wel en welke kleding niet goed verkoopt. Jouw gedragen kleding van de H&M of de Zara is dus meestal niet zoveel waard. Kleding van duurdere merken en couture verkopen namelijk veel beter. Heb je zelf dus geen merkkleding, kijk dan je ouders of vrienden lief aan en vraag of je rond mag snuffelen in hun kast.
Heb je geschikte kleding dan kun je het beste in de zomer je winterkleding komen brengen en in de winter je zomerkleding. Daarnaast staan ze er meestal niet op te wachten dat je langskomt op een drukke zaterdag of een koopavond. Kies dus voor een rustig moment om langs te komen, zodat de winkel alle tijd heeft om in jouw kleding te spitten. Als jouw tweedehands kleding interessant is voor de verkoop dan bepalen de meeste winkels, eventueel samen met jou, een verkoopprijs. Jij krijgt in de meeste gevallen de helft van de verkoopprijs. Is je kleding na een bepaalde periode nog niet verkocht dan kun je je kleding weer ophalen bij de winkel en bijvoorbeeld naar de kringloop brengen of aan een goed doel doneren. Gooi je kleding dus niet zomaar in de vuilnisbak, want de afvalberg bestaat al voor een groot deel uit kleding. Geef je kleding in plaats daarvan altijd een tweede leven, want er staan veel mensen en organisaties te springen om jouw kleding.
Inleverpunten voor oude kleding
Er komen steeds meer initiatieven om duurzaam om te gaan met oude kleding. In veel steden heb je daarom bepaalde punten waar je je oude kleding kunt inleveren voor geld. Onze tip is om vooral te googelen naar soortgelijke initiatieven in jouw omgeving, want dat zijn er meer dan je denkt. De meeste inleverpunten werken met een vast bedrag per aantal kilo. Je kunt hier dus geen flinke bedragen aan verdienen, maar het is wel een leuk zakcentje om mee te pikken. Daarnaast hoeft deze kleding ook niet te voldoen aan de (strengere) eisen van een tweedehandswinkel.
Kleding inleveren bij grote winkelketen
Net zoals de kleinere initiatieven om kleding in te zamelen, zien ook steeds meer grote winkelketen het nut in van het inleveren van oude kleding. Grote winkelketen zijn namelijk elke dag bezig met duurzaam ondernemen en vinden het belangrijk om te laten zien dat ze iets willen bijdragen aan het milieu. Veel verschillende modeketens zoals de H&M, Hunkemöller, C&A, en Jack & Jones hebben daarom verschillende kleding inruilacties gehad. Je kon in de winkel jouw oude zak met kleding inleveren en kreeg in ruil daarvoor een kortingsbon voor een aankoop naar keuze. Erg leuke ideeën, omdat het goed is voor het milieu en je ook nog eens korting kunt krijgen bij een bekende winkelketen. Helaas zijn niet alle inruilacties meer actief, dus onze tip is om te googelen naar welke winkels op dit moment een soortgelijke actie hebben.
Kleding ruilen
In plaats van je oude kleding weg te gooien kun je ook je kleding ruilen. Zo heb je zonder iets te betalen een geheel nieuwe outfit. Er zijn verschillende websites waar je je kleding kunt ruilen. Een voorbeeld is de website Nudge waar je jouw kledingkast op kunt aanbieden en kunt ruilen voor ‘nieuwe’ kleding. Op deze website zijn tevens verschillende ruilfeestjes te zien door heel Nederland waar je je voor kunt aanmelden. Je kunt ook Little Green Dress volgen en hun kledingruil evenementen in de gaten houden. Kledingruilfeestjes zijn hartstikke trending en worden vaak bezocht door mensen die erg van mode houden. Het is dus een duurzame, leuke en hippe manier om jouw kleding kwijt te raken en er zelf nog een leuk kledingstuk aan over te houden ook.
Je oude kleding zelf verkopen
Zijn de bovenstaande manieren niets voor jou of levert het je onvoldoende op? Dan kun je er nog altijd voor kiezen om jouw oude kleding te verkopen. Er zijn namelijk erg veel sites waarop je makkelijk jouw oude kleding kwijt kunt aan anderen. Uiteraard mag als eerste Marktplaats niet ontbreken in dit lijstje. Marktplaats is nog steeds een populaire website waarop je je kleding kunt verkopen. Je kunt je kleding voor een vast bedrag te koop aanbieden, maar je kunt er ook voor kiezen om mensen te laten bieden op je kleding. Een tweede website waarop je kunt verdienen aan je oude kleding is Kledingwinkeltjes.nl. Deze website heeft misschien een minder groot publiek dan op Marktplaats, maar heeft wel een specifieke doelgroep.
Op Kledingwinkeltjes.nl vind je namelijk vooral een jonge en modebewuste doelgroep. Je kunt dan ook erg mooie en betaalbare kleding tegenkomen op deze website. Het plaatsen van je eigen kleding gaat heel gemakkelijk via jouw eigen ‘kledingkast’. De laatste manier om oude kleding te verkopen is door op de vrijmarkt te gaan staan met Koningsdag of een vlooienmarkt. Dit is het moment waarop je al je oude kleding en accessoires buiten kunt tentoonstellen. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen op de vrijmarkt speuren naar tweedehands kleding.
Tips voor online verkopen van kleding
Als je je oude kleding online gaat verkopen dan moet je rekening houden met een aantal dingen. Je kleding is namelijk niet aantrekkelijk met een rommelige achtergrond, slechte belichting of een korte omschrijving. Zorg er daarom allereerst voor dat de focus van de foto op jouw kledingstuk ligt. Je kunt daarom het beste een foto maken met een witte achtergrond en zorgen dat er geen andere dingen op de achtergrond staan. Plaats bijvoorbeeld je kleding met een hanger voor een witte muur of maak een foto tegen een witte kledingkast. Zo is je kledingstuk goed te zien voor de potentiële koper.
Een tweede tip is om foto’s te maken bij daglicht. Een kledingstuk kan er namelijk in kunstlicht heel anders uitzien dan bij daglicht. Daarnaast zorgt een foto met natuurlijk licht ervoor dat je foto frisser, professioneler en netter oogt.
De derde tip is om verschillende foto’s te maken van hetzelfde kledingstuk. Maak dus niet alleen een foto van de voorkant, maar ook van de achterkant en bijvoorbeeld van opvallende details. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een foto te plaatsen waarop je de kleding aan hebt. Let erop dat dit ook weer een rustige foto moet zijn waarbij je bijvoorbeeld niet wordt afgeleid door een rommelige achtergrond.
De laatste tip is om jouw advertentie compleet te maken door een goede omschrijving. Vermeld zoveel mogelijk details over het kledingstuk, zoals de staat, de kleur, de maat, de details en eventueel de prijs.